Jobba på förskola
Hem > Jobba på förskola  

Jobba på förskola

Att jobba på förskola är ett av världens roligaste och viktigaste jobb och liknar inget annat läraryrke. Här får man följa barnen från deras första ord och förbereda dem för skolbänken.

Vad gör en förskollärare?

Förskollärare jobbar med de yngre barnen och denna pedagogik innehåller ofta både lek, sång, bild och samtal för att utmana och stimulera barnens utveckling och inlärning. Som förskollärare har man också ständig kontakt med barnens föräldrar.

Förskollärare - Lön

Under år 2019 låg snittlönen för förskollärare på 31 400 kronor/månad, enligt siffror från SCB. Det finns olika faktorer som kan påverka lönen. På Ledigalararjobb.se kan du se förskollärare-lön och annan lönestatistik i yrket. Här kan du också få tips och svar på dina lönefrågor, och vilka av dina egenskaper du kan framhäva under ett lönesamtal. Att ha en bild över hur ingångslön och medellön ser ut i yrket är alltid bra, framförallt när det är dags för lönesamtal.

Lediga jobb – Förskollärare

Att få jobba med barn är bland det bästa vi vet och det finns mängder av lediga förskollärarjobb att söka. Det finns inget dämpat behov av förskollärare i sikte – och du kan söka tjänster för att jobba som förskollärare, lekterapeut eller lärare i förskoleklass. Flera jobb på denna sida kan sökas utan CV och personligt brev. Istället fyller du i utbildning, arbetslivserfarenhet och övriga meriter direkt på hemsidan. Hitta ett ledigt förskolejobb som passar dig redan idag!

Jobba på förskola utan utbildning

Det är vanligt att jobba som vikarie på förskola. De som jobbar som timvikarie på förskola saknar i regel en förskollärarutbildning. Det är faktiskt inte helt ovanligt att de som arbetar med barn i förskoleklass saknar en förskollärarexamen eller utbildning från ett gymnasialt förberedande program. Så visst finns det möjlighet att jobba på förskola utan utbildning. Det finns mängder av jobb och branschen skriker efter personal.