Jobba som gymnasielärare
Hem > Jobba som gymnasielärare  

Jobba som gymnasielärare

Att jobba som gymnasielärare handlar lika mycket om att engagera eleverna som det handlar om att lära ut den kunskap som de behöver ha med sig i sin eftergymnasiala utbildning. Yrkets utmaningar kan variera beroende på elevernas studiemotivation samt med ämnets komplexitet och natur.

Ämneslärare - Gymnasiet

Att jobba som lärare i gymnasiet innebär ofta att man specialiserar sig inom olika ämnen. Man skapar så kallade ämneskombinationer. Det ger en möjlighet att kombinera de ämnen som man intresserar sig mest för med pedagogiskt arbete och ungdomar.

Lediga jobb – Gymnasielärare

Letar du efter lediga jobb som gymnasielärare? Det finns ständigt flera hundra lediga jobb att söka. Du hittar en stor majoritet av dessa lediga jobb för gymnasielärare hos Ledigalararjobb.se. Här finns både heltids- och deltidsjobb samlade i olika ämneskategorier. Flera jobb kan sökas utan CV och personligt brev. Istället fyller du i ett formulär med frågor relaterade till tjänsten direkt på hemsidan (där du anger utbildning, arbetslivserfarenhet och annan relevant information för tjänsten).

Gymnasielärare - Lön​

På samma sida hittar du även färsk information och statistik som rör gymnasielärare-lön. Att ha ett hum om medellönen för gymnasielärare hjälper både dig som funderar på att utbilda dig till yrket, och dig som är gymnasielärare och ska ha lönesamtal. Att vara väl förberedd på sitt lönesamtal kan göra stora skillnader för lönekuvertet över tid.

Vanliga ämneskombinationer för gymnasielärare

Det finns nästan lika många ämneskombinationer som det finns lärare. När du utbildar dig till gymnasielärare , väljer du vilket ingångsämne som du vill ha och kan sedan välja olika ämnen att kombinera med. Här är några vanliga ämneskombinationer.
  • Biologi, kemi och matematik
  • Engelska, svenska och idrott
  • Geografi, historia och samhällskunskap
  • Religionskunskap, engelska och matematik