Jobba som speciallärare & specialpedagog
Hem > Jobba som speciallärare & specialpedagog  

Jobba som speciallärare & specialpedagog

Att jobba som speciallärare eller specialpedagog kräver, likt de andra läraryrkena en god portion tålamod, men framför allt en förståelse för varje enskild elevs behov. Det är en krävande yrkesroll som ger mycket tillbaka.

Vad är det för skillnad mellan speciallärare och specialpedagog?

Det finns en distinkt skillnad mellan speciallärare och specialpedagoger. Till skillnad från specialpedagogen, vars roll framför allt är handledande, jobbar en speciallärare med de elever som är i behov av särskilt stöd.

Vad gör en speciallärare?

Som speciallärare kan man vara utbildad med en specialisering mot elever med exempelvis språksvårigheter, nedsatt hörsel eller mot elever med något typ av autismspektrumtillstånd.

Lediga jobb - Speciallärare

På arbetsmarknaden finns det ständigt många lediga jobb som speciallärare att söka. Specialpedagog.se har samlat alla speciallärare-jobb i hela Sverige. Filtrera på stad och det specialpedagogiska yrke som du är intresserad av för att hitta lediga jobb nära dig. Här finns både heltids- och deltidsjobb att söka, inom privat och offentlig verksamhet. Börja utforska utbudet redan idag och hitta ett specialpedagog-jobb som passar dig.

Vad jobbar en specialpedagog med?

Att arbeta som specialpedagog innebär att underlätta inlärningen för elever med exempelvis svårigheter för att läsa och skriva eller med intellektuella eller psykiska funktionsvariationer. En specialpedagog jobbar också tillsammans med skolans ledning och övriga personal för att utveckla skolans pedagogik.

Lediga jobb - Specialpedagog

Duktiga specialpedagoger är alltid eftertraktade på arbetsmarknaden. På Specialpedagog.se finns lediga jobb för dig som vill jobba som specialpedagog. Här hittar du jobb hos både privata och offentliga arbetsgivare. Välj mellan att söka deltids- eller heltidstjänster. Hoppas du hittar ett specialpedagog-jobb som passar dig och dina behov.