Jobba som fritidspedagog
Hem > Jobba som fritidspedagog  

Jobba som fritidspedagog

Att jobba som fritidspedagog innebär ofta arbete under obekväma arbetstider, då fritidshemmet är den plats som eleven kan komma till före och efter de schemalagda undervisningstimmarna. Vanligtvis jobbar man, som fritidspedagog, med barn i åldrarna 6-12 år, det vill säga de barn som går på lågstadiet eller i mellanstadiet.

Fritidspedagog - Uppgifter

Så vad gör en fritidspedagog? En del elevers avlämning och upphämtning går inte att synkronisera med skolschemat och det är där som fritidshemmet fyller sin funktion. En fritidspedagog har som sin främsta arbetsuppgift att ge barnen en meningsfull tid före och efter skolan genom att anordna fritidsaktiviteter, men också genom att uppmuntra barnen till egna initiativ.

Fritidspedagog - Lön

Hur mycket tjänar en fritidspedagog? Som med många andra befattningar inom läraryrket, kan lönen för fritidspedagoger givetvis variera beroende på faktorer som exempelvis erfarenhet. Enligt Fritidspedagog.nu låg snittlönen på 30 200 kronor under år 2019. Se hur lönenivån för en fritidspedagog-lön utvecklats de senaste åren inom både den privata och offentliga sektorn.

Fritidspedagog - Jobb

Duktiga fritidspedagoger är alltid hett eftertraktade på arbetsmarknaden. Fritidspedagog.nu samlar lediga fritidspedagog-jobb och jobb som grundlärare i fritidshem. Det går att se hur många lediga jobb som fritidspedagog som finns i hela landet eller i den del av landet där du bor. På sidan finns det jobb i både privat och offentlig verksamhet. Du kan också välja mellan deltids- och heltidstjänster. Hoppas du hittar ett fritidspedagog-jobb som passar dig.

Jobba som fritidspedagog utan utbildning

Enligt Skolverket finns inga särskilda lärarlegitimationer för fritidspedagoger. Däremot är det, sedan den 1 juli 2019, krav på lärarlegitimation för att arbeta eller undervisa i fritidshem. Numera krävs alltså en högre utbildning för att bli fritidspedagog än vad det gjorde tidigare. Den som vill jobba på fritidshem utan kvalificerad utbildning kan ha större chanser att göra det i rollen som exempelvis fritidsassistent.