Jobba som lärare
Hem > Jobba som lärare

Jobba som lärare

Att jobba som lärare är ett pedagogiskt arbete där du jobbar med barn och unga och kan ha alltifrån förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och högskolor som din arbetsplats.

Hur är det att jobba som lärare?

Som lärare får man en chans att påverka och förändra framtiden genom kommande generationer. Lärare jobbar i regel mycket och är en av de yrkesgrupper som ”tar med sig jobbet hem”. Läraryrket är krävande, men givande och utbytet mellan lärare och elev är ovärderligt.

Ett givande yrke

Den som funderar på att utbilda sig till lärare har världens roligaste jobb framför sig, men ska också vara beredd på att få ge väldigt mycket av sig själv – framför allt i början av karriären. Den som ger sig hän och ger allt, har mycket att vinna. Vi vill till och med gå så långt som att säga att det inte finns något annat yrke som kan mäta sig med läraryrket i fråga om utbytet mellan unga och vuxna.

Vad tjänar en lärare?

Lönen är självklart något att ta i beaktning när du ska välja yrke och det är därför bra att kolla in lönestatistik för lärare. På Ledigalararjobb.se kan du se hur medellön för lärare, hur lönekurvan ser ut och hur den skiljer sig mellan privata och offentliga arbetsgivare. Här får du en bra bild över vad lärare tjänar varje månad. Lön för lärare har höjts de senaste åren vilken visas i lönestatistiken.

Lärarjobb

Är du intresserad av att kolla runt efter lediga jobb för lärare? Hos Ledigalararjobb.se finns lediga lärarjobb och lärartjänster i hela Sverige. Du kan enkelt filtrera på läraryrke, städer och hitta inspiration och färdiga mallar för både ditt cv och ditt personliga brev. Flera av jobben kan du söka utan CV. Istället fyller du i ett frågeformulär direkt på sidan där du anger arbetslivserfarenhet, utbildning och eventuell övrig information du vill lyfta fram. Det gör att jobbsökandet går på nolltid.

Hur är en bra lärare?

Att lärarens främsta uppgift är att lära ut och förklara, är en utbredd missuppfattning. Att jobba som lärare handlar snarare om att engagera och väcka elevernas intresse. När du tänker tillbaka på din bästa lärare i skolan, tänker du troligtvis på den lärare som väckte ett stort intresse i dig, som peppade och uppmuntrade dig eller som fick dig att se din egen potential.

Vad kan man jobba med som utbildad lärare?

Du som har utbildat dig till lärare kan jobba på förskola, jobba som lärare i grundskola, jobba som gymnasielärare, jobba som fritidspedagog eller jobba som speciallärare och specialpedagog. De olika yrkena kommer med olika utmaningar, men med en gemensam förmån – att få jobba med barn och unga.

Jobba som lärare utan utbildning

De flesta läraryrkena kräver att du har en lärarlegitimation som du får efter avslutad lärarutbildning, men det finns en del yrken som inte har krav på lärarlegitimation. Det kan exempelvis handla om praktik eller om tjänster som elevassistent, barnskötare eller modersmålslärare.